top of page
חיפוש

יחסים בין אחים מבוגרים- אל תוותרו עליהם!


קיימות דעות שונות לגבי נושא זה. יש הגורסים כי החברים חשובים יותר מהאחים משום שאנחנו בוחרים אותם ולכן רבים מתייחסים אל החברים כאל משפחה ממנה מקבלים בין היתר תמיכה בעת הצורך. יחד עם זאת יש החושבים ומרגישים שהאחים והאחיות חשובים יותר מחברים. ואמנם מחקרים מראים כי האחים הם הדמויות המשמעותיות בהם נעזרים ברגעים קשים.

אחים חשובים במיוחד בתקופת הילדות וההתבגרות ולעיתים הם החברים הראשונים ותורמים רבות לגיבוש הזהות שלנו .

בגיל מבוגר לא כל האנשים שומרים על קשר קרוב עם אחיהם . הערכה היא כי שליש מהאחים הבוגרים מרגישים רגשות של אדישות או עוינות כלפי אחים .

כפי שנאמר, הקשר לא תמיד חברי אבל כשיש קירבה, מרגישים בטוחים יותר בעולם. האחים שלנו מכירים אותנו היטב, צפו והיו מעורבים בתהליך ההתבגרות והשינוי שלנו, מכירים את ההיסטוריה והעבר שלנו .

אנשים הנהנים מקשר טוב עם אחיהם, דיווחו שהם יכולים לדבר איתם בפתיחות מאחר ומרגישים קבלה ללא תנאי . אחים הם הגשר בין מה שהיינו לבין מה שאנו היום .

במיוחד בגיל הפרישה עם כל השינויים הנלווים, קשר הדם הופך לקרוב יותר מכיוון שהחברים מהעבודה מתרחקים, הילדים חיים חיי עצמאות וכך הקשר בין האחים הופך להיות מקלט נעים .

לעיתים הבעיות ביחסים בין אחים מתחילות בילדות כתוצאה למשל מכך שההורים מתייחסים לילד אחד שונה מהיתר וכך נוצרים יריבויות , טינות וקונפליקטים הבאים לידי ביטוי בגיל המבוגר .

סיבות אחרות הן מאפייני אישיות שלא עולות בקנה אחד, טינה משפחתית (לדוגמא , אבא חולה ורק ילד אחד מטפל בו), קונפליקטים כלכליים , חלוקת ירושה ועוד .

כתוצאה מכך יתכן וייווצר נתק בין אחים, דבר הגורם לכאב וסבל עמוק עד כדי כך שהופך לנושא שלא מדובר בו , סוד שלא מגלים .

תמיד כדאי למצוא פתרונות מספקים לכל הצדדים בכדי לשמור על אחדות הקשר בין האחים. יחד עם זאת קיימים מקרים שלא ניתן לאחד וזאת כשהקשר רעיל וגורם לנו להרגיש במלכודת. במצב כזה חשוב להגן על עצמנו ולא להמשיך יחסים המציקים לנו .

סימנים המראים על קשר רעיל :

1) מניפולציות הגורמות לרגשי אשמה .

2) ביקורת מתמדת .

3) האשמות הדדיות בכל מצב .

4) בגידה באמון .

5) התעלמות מרגשות ורצונות .

6) ניצול חולשות.

במצב כזה חשוב לבחון היטב האם הקשר מתאים לנו .

ההמלצות שלי לשיפור הקשר בין אחים ואחיות :

א) יש להתמקד בהווה : אם רוצים לשקם או לשפר את הקשר, חיוני לקבל את השני כמו שהוא, לסלוח לו על מעשי העבר , להיות פה ועכשיו בכדי להתחיל מחדש .

ב) להיות מודעים לציפיות שלנו. לעיתים הצפיות לא מותאמות. העובדה שיש לנו אותו דם, אינה אומרת שאנחנו חייבים להתנהג או להגיב בדרך זהה .

ג) להיזכר בזיכרונות משותפים טובים. זו יכולה להיות נקודת מפנה בכדי להתחיל מחדש , מכיוון שמאפשר לנו לקחת בחשבון חוויות עבר יפות בהן היינו שותפים טובים והרגשנו קרובים. כדאי לתת לנו הזדמנות חדשה .

לסיכום :

אני ממליצה במידת האפשר לשפר ולחזק את הקשר בין אחים. ריחוק או ניתוק משאיר פצע פתוח לתמיד והריפוי – גם אם מאתגר, מהווה תמיד השקעה טובה .

פוסטים אחרונים

הצג הכול

חלומות בזמן מלחמה

"נכנסתי לסופר לקניות בגלל שמועות שלמחרת  יהיה מסוכן להסתובב. בסופר היו חסרים פריטים רבים ואת אמרת לי ( אני המטפלת ) לנסות לרדת למרתף  ושם...

תשישות רגשית- מהי ואיך מתמודדים איתה?

בימים קשים כמו אלו שאנו חווים היום ומאז 7 אוקטובר, אנשים מרגישים תחושת תשישות אשר נראית כתחושה של תשישות לאומית . ברצוני להגדיר מה זאת...

Comentários


bottom of page