האם ידעתם שיש לבגידה גם הסבר נאורולוגי המשפיע על נשים וגברים כאחד . במחקר שנערך באוניברסיטת מישיגן נמצא כי רמות גבוהות מהנורמה של ההורמון " טסטוסטרון " מגבירות את הרצון לחפש שותפים מיניים נוספים.
ללא ספק ממצא כזה יכול להיות תירוץ נהדר לבגידה ! האמנם?!
בהתייחסות רצינית לנושא חשוב לציין שלהיות נבגד זאת חוויה טראומטית ומכאיבה מאין כמוה אשר פוגעת בתחושה של ערך עצמי והנבגד נותר עם לב שבור . אובדן האמון באדם הקרוב ביותר גורם לריסוק עצמי ולתחושה שהכול קורס . הסטרס הרגשי של הנבגד עשוי לגרום לשרשרת תגובות פסיכולוגיות כגון פרצי זעם , דיכאון , חרדה אבל לא רק. קיימת גם השפעה חזקה על הבריאות הפיזית . כך מדווחים במחקר שפורסם ב : JOURNAL OF SOCIAL AND PERSONAL RELATIONSHIP , שם מציינים שגם האדם הבוגד עלול לסבול מסטרס רגשי ופסיכולוגי כנראה כתוצאה מרגשי אשמה וצער על הכאב שגרם .
שאלת מיליון הדולר הינה האם אפשר לשקם את היחסים אחרי בגידה?
לפי הניסיון שלי בקליניקה התשובה הינה חיובית . ברור ששני בני הזוג חייבים לרצות זאת ולהתמסר למשימה בכדי להשקיע בשיקום הקשר תוך הבנה של הסיבות שגרמו לבגידה .
אסתר פרל, פסיכולוגית ומטפלת זוגית כתבה בספרה " סיפור מהצד " שרומן מחוץ לנישואין אינו סוף העולם אבל היא לא הייתה ממליצה לאף אחד לבגוד . היא מציינת כי הבגידה אומרת הרבה על נישואין כמוסד . יש אנשים רבים אשר מתייחסים לרומן כאל טראומה אשר אין ממנה דרך חזרה , ואומנם קיימים רומנים אשר ממיתים מכה קטלנית על הזוגיות , אבל קיימים גם אחרים אשר בכוחם לחולל שנוי אשר גם כך היה נחוץ ביותר .
מניסיוני המקצועי, יש תקווה לאחר בגידה וניתן לרפא את הקשר הזוגי ואף להשתמש בבגידה כהזדמנות לעשות שינוי חיובי בזוגיות. המטרה הינה להתחיל פרק חדש נקי מהאשמות, ביקורת ושיפוטיות.
Comments