top of page
פסיכותרפיה

פסיכותרפיה

מאז ומעולם הייתה משמעות הקשר בין הנפש והגוף לוטה בערפל.

ככל שמדע הרפואה מתפתח, מתבררת העובדה שהגוף והנפש קשורים יחדיו בקשר איתן והדדי המשפיע על כל תחומי החיים. רבים מאתנו החווים חוסר סיפוק או הצלחה באחד מתחומי החיים - קריירה, זוגיות, חינוך ילדים וכו', יודעים בסתר ליבם כי הסיבה לכך לא נעוצה רק בכישוריהם המקצועיים והטכניים או בסביבה בה הם מתגוררים ועובדים. האמת היא שכל תוצאה בעולם החיצוני נובעת מכוחות הנפש הפנימיים של האדם ורק טיפול שורש אשר יודע לזהות את הבעיות, להתייחס אליהן בכבוד ובאמפטיה ולהתחיל תהליך של ריפוי שיביא שינוי ממשי והתקדמות.

מטרתו של הטיפול הפסיכותרפי לשפר את המצב הרגשי -קוגניטיבי, לשנות התנהגויות הגורמות סבל לאדם וסביבתו ולסלק סימפטומים מטרידים.

פסיכותרפיה היא שיטת טיפול פסיכולוגית שמטרתה לטפל, להקל ולרפא בעיות רגשיות. הפסיכותרפיה מבוצעת על ידי אנשי מקצוע מיומנים שיש להם הכשרה מיוחדת. 

ישנם שני תנאים עיקריים להצלחתו של טיפול נפשי: האחד הינו נכונותו של המטופל להקשיב, להפנים ולבצע עבודה והתקדמות בחייו, והשני הוא אישיותו ומומחיותו של המטפל. המטפל חייב מצד אחד ליצור מערכת של אמון, הזדהות וקרבה עם המטופל ומצד שני לכוון אותו ולהעמיד אותו בפני תובנות חדשות ואמיתיות אשר יצרו את השינוי המיוחל ויניעו את תהליך הצמיחה והריפוי.

פסיכותרפיסטית למסע אל הנפש כדי להעניק למטופל פתח לשינוי חיובי בחיים.

אחת הדרכים היעילות יותר להתמודדות עם משבר רגשי או מצוקה נפשית היא באמצעות טיפולי פסיכותרפיה. הקשר בין המטפלת למטופל הינו מילולי . המטפלת שומרת על עמדה ידידותית ומקבלת, מקנה ביטחון למטופל, באווירה חופשית ומקבלת ללא תנאי, בה המטופל יכול לבטא את בעיותיו האמיתיות באופן חופשי ולהרגיש שבאמת מבינים אותו. השלב הראשון בטיפול הפסיכותרפי הינו הערכה של הסיבות שגורמות לקשיים שבשלם המטופל פנה לקבלת טיפול. לדוגמא חרדות, דיכאון, עצב, פחד, חוסר תפקוד ועוד.  

במסע אל הנפש המטופל מעלה מחשבות מהתת מודע למודע. תהליך זה של שחרור דרך הבעה ורבלית של רגשות אמיתיים, הינו חלק עיקרי בטיפול נפשי אפקטיבי והוא סולל את הדרך לפתרון בעיות, לשיפור ההרגשה העצמית וליכולת להתמודד עם חיי היומיום.

טיפול רגשי יעיל בזמנים של משבר אבל לא רק....

הטיפול הרגשי- פסיכותרפי בודק מחשבות ורגשות שליליים, התנהגות מזיקה ולעתים אף הרס עצמי. הבנה ומודעות לחלקים אלו מסייעת במניעת משברים עתידיים ומונעת הצטברות לחצים נפשיים, העלולים לגרום גם למחלות פיזיולוגיות. 

קיימים מצבים בהם המטופל יודע מה הרצונות והציפיות שלו מעצמו, אולם כתוצאה ממחסומים נפשיים לא מתאפשר לו לפרוץ קדימה. במקרים אחרים קיים בלבול או אי בהירות כשהמטופל אינו מסוגל לזהות את הרצונות והציפיות שלו. כאן תפקידו של המטפל מהותי. 

 

סיום הטיפול הפסיכותרפי

הטיפול מסתיים כשהמטופל פתר את הקונפליקטים שלו, ו/או התקדם בכיוון פתרון בעיותיו. המטופל מרגיש עתה בטוח יותר ויכול להמשיך הלאה לבדו. חשוב לציין שהדלת תמיד פתוחה והמטופל יכול לחזור בכל זמן שירגיש שהוא זקוק לכך.

bottom of page