top of page
חיפוש

אדישות בזוגיות – "אלף" נורות אדומות!

מבל אפרת

 

אדישות הינה צורה של תוקפנות פסיכולוגית.

למה תוקפנות פסיכולוגית?

כי היא הופכת את השני לבלתי נראה וגורמת לו לביטול רגשי, לסבל ולכאב .

אדישות זו מתבטאת בחוסר תקשורת , הימנעות וקרירות.

אפשר להגדיר אדישות כחוסר עניין , חוסר דאגה אפילו חוסר רגש .

 

כשמישהו קרוב אדיש כלפי, המשמעות היא שהוא "לא רואה אותי"

הביטוי אדישות הינו ללא ספק ביטוי טראומתי מכיוון שלאדם יש צורך להיות באינטראקציה , לתקשר , להרגיש מקובל , מוערך " שרואים אותו "  . הצורך הזה הוא חיוני בכדי להתקיים וגם בכדי לחזק את ההערכה עצמית ולגבש את הזהות .

אדישות מתמשכת של אדם קרוב ( הורים , אחים , חבר קרוב , בן / בת זוג ) יכולה להשפיע בצורה שלילית על ביטחון עצמי מאחר וגורם לנו לחשוב שלא מגיע לנו , אנו לא מספיק טובים או לא מעניינים .

אדישות בזוגיות נחשבת ל "משבר השקט"

כאשר מדובר על אדישות בזוגיות הכוונה היא ליחס בו קיים נתק עמוק לגבי חוויותיו של השני .

נתק זה משפיע על התנהגויות , רגשות , מחשבות וגורם לנו שלא להבין את השני , לא להתחבר אליו והשני מרגיש את חוסר היחס ומפרשו " אני לא קיים בשבילו/ה "  .

יש כאלה שמגדירים אדישות בזוגיות כ " המשבר השקט " וכתוצאה מכך מפסיקים לראות את הפרטנר כשותף רגשי לחיים , אלא כמישהו הנמצא ליד , אחד שלא מעניין את השני , הוא נשמע כאילו לצאת ידי חובה ולא כי באמת אכפת לו , קיימת התייחסות דומה גם בקשר לחיי המין  .

 

באילו מצבים עלולה להופיע אדישות בזוגיות וכיצד להתמודד איתה?

1)      כאשר אדם עובר תקופה קשה באחד הערוצים של חייו והוא משקיע את כל האנרגיות שלו בעניין זה. יתכן שכתוצאה מכך יתייחס לבן הזוג באדישות, מאחר שהוא לא מסוגל להתפנות לקשר הזוגי בו עליו להסביר את עצמו או להיעזר ולכן הוא מתרחק .                                     במצב זה כדאי לתת לו את הזמן ואת האפשרות לפתור את בעיותיו ולאחר מכן כאשר יהיה מסוגל לכך, לטפל בזוגיות .

2)      לעיתים כאשר מפעילים על אדם לחץ מוגבר לגבי החלטות שהוא אינו יכול לממש, קיימת נטייה לברוח לאדישות כמנגנון הגנה . במצב כזה רצוי לנהל דו שיח על בסיס הבנה ואמפטיה הדדית .

3)      אם בתוך הקשר לא מגיעים להסכמות בנושאים שונים ואחד מבני הזוג פועל לבדו ללא שיתוף פעולה מהשני כדי למנוע לכאורה קונפליקט, זה סימן שמשהו לא מתפקד כראוי.  הריחוק לא יאחר להגיע ויחד עמו אדישות . חשוב למנוע מצב קיצוני מסוג זה ולהשתדל לפתוח בדיאלוג בו כל אחד יכול לדבר על רגשותיו ועל הציפיות שלו מהשני.

4)      מטרות אישיות מול מטרות משותפות . לפעמים קורה שאחד מבני הזוג מתכנן את חייו לפי אינטרסים אישיים שלו מבלי לקחת בחשבון את רצונותיו של בן הזוג או מתוך התעלמות מתוכניות משותפות שנקבעו בעבר. במצב כזה יש צורך לבדוק את המחויבות ההדדית בכדי לכוון לעתיד משותף ולמנוע כעס, תסכול ואדישות. לעיתים התעלמות מבן הזוג נובעת מכעסים בעבר שלא נפתרו והצטברו ואלו משפיעים על ההתנהגות העכשווית בצורה שאינה מודעת.

5)      חוסר ביטחון בזוגיות.  מצב זה מביא אתו רגשות שליליים לרבות אדישות אשר הופכת להיות מקלט מפני החשש של קרע בזוגיות. כאשר זה קורה , חיוני למצוא את מקור הבעיה בכדי לחפש את הדרכים לשיקום מערכת היחסים .

 

לסיכום :

יש האומרים  שההיפך מאהבה אינו שנאה אלא אדישות, מאחר וזו גורמת לריחוק , זרות ומשתקת רגשות חמים וכך לאט לאט מחסלת את הקשר .

יש לזכור שכאשר מופיעים הסימנים הראשונים חשוב לקחת את העניינים בידיים לשוחח , להבהיר ולנהל מו"מ תוך לקיחת אחריות אישית ללא האשמות הדדיות במטרה להגיע להסכמה משותפת ומציאת נקודות מגשרות ומקרבות.

אל תזניחו. במידת הצורך פנו לאשת מקצוע.


פוסטים אחרונים

הצג הכול

חלומות בזמן מלחמה

"נכנסתי לסופר לקניות בגלל שמועות שלמחרת  יהיה מסוכן להסתובב. בסופר היו חסרים פריטים רבים ואת אמרת לי ( אני המטפלת ) לנסות לרדת למרתף  ושם...

Comments


bottom of page